S.I.S. Rólunk Termékek Szolgáltatások Csomagok Újdonságok Akciók
TERMÉK KATEGÓRIÁK
Esés elleni védelem
Fej- és hallásvédelem
Hegesztésvédelem
Légzésvédelem
Szemvédelem
Kézvédelem
Korlátozott használatú ruházat
Munkaruházat
Technikai ruházat
Pólók
Lábbelik
Kiegészítők
Sportruházat
Dickies utcai ruházat
TOP 10 TERMÉK
1. DeltaPlus Sault2 Pigmentált Kruponbőr Bakancs S3 SRC
2. Dickies FC23344 Alto Super Biztonsági Cipő S3
3. ADM Alegro Low Green S1P munkavédelmi cipő
4. DeltaPlus Montbrun Pigmentált Kruponbőr Félcipő S3
5. Adamant Bőr Bakancs Olajálló Talppal S1P
6. Csizmabélés Filc Anyagból
7. DeltaPlus M6PAN Panostyle Munkanadrág Poliészter/ Pamut
8. Fristads Kansas 100120 BM-258 nadrág
9. Fristads Kansas 100410 NAS-0257 gyermek kantáros nadrág
10. DeltaPlus CA615K Hőálló Kevlarral Varrt Hasíték Hegesztőkesztyű - 12pár/csg
KERESÉS
 Márkakereső
 Típuskereső
 Szakmakereső
TÁJÉKOZTATÓ
Általános Szállítási Feltételek
Gyakori kérdések (GYIK)
Táblázatok
Kik vagyunk mi?
Kosár tartalma JELENLEG A KOSÁRBAN: 0 db TERMÉK | 0,- Ft

Szavatosság

 
Hibás teljesítés
A munkaruhazat.hu hibásan teljesít, ha a szolgáltatás a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben, vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményekenek. Nem teljesít hibásan a kötelezett, ha a jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy ismernie kellett.


Termékszavatosság
A fogyasztó követelheti a gyártótól, hogy a termék hibáját javítsa ki, vagy - ha a kijavítás megfelelő határidőn belül, a fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges - a terméket cserélje ki. A termék akkor hibás, ha nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. (Azaz ebben az eljárásban azt vonjuk kétségbe, hogy a termék megfelel arra, amire eladták...) Csere esetén a kicserélt termékre, kijavítás esetén a termék kijavítással érintett részére vonatkozó kellékszavatossági kötelezettség a gyártót terheli.
A Ptk. szerint a fogyasztó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.
A gyártót a termékszavatosság az adott termék általa történő forgalomba hozatalától számított két évig terheli. E határidő eltelte jogvesztéssel jár.

A termékszavatossággal kapcsolatos ügyintézéshez a gyártóhoz, vagy ha nem magyar, akkor az első magyarországi forgalomba hozóhoz lehet fordulni.

Kellékszavatosság
A kellékszavatosság lényegében azt jelenti, hogy bármilyen termék eladásáról is legyen szó, a kötelezett (a munkaruhazat.hu) a vásárláskor a termékben már meglévő hiba-ok miatt bekövetkező hibáért kellékszavatossági felelősséggel tartozik. Az adásvételi szerződésekben az eladó fél ezen felelősségét csakis a termék olyan hibája alapozza meg, amely hibának az oka már megvan a termékben a vásárlás pillanatában is, csak akkor még nem felismerhető (ezért nevezik rejtett vagy gyártási hibának).
A kellékszavatosság 24 hónap a termék vevő általi átvételétől számítva. Vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül a fogyasztó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen. Ez azt jelenti, hogy a rendeltetésszerű használat során a gyártásból vagy anyaghibából adódó meghibásodást (rejtett hibát) a vásárlástól számított 6 hónapon belül díjmentesen megjavíttatjuk vagy ha ez nem lehetséges, akkor a hibás terméket kicseréljük. Ez abban az esetben kerül elutasításra, ha a hiba megállapíthatóan használatból eredeztethető. A vizsgálat eredményéről minden esetben írásos tájékoztatást nyújtunk.

Vevő a hat hónap elteltével még további 18 hónapig éhet szavatossági igényével a munkaruhazat.hu fele, de ezen időszakban már vevőnek kell hitelt érdemlően bizonyítania (pl. írásos szakvéleménnyel), hogy a hiba már a vásárláskor is fennállt és rendeltetés szerű használat mellett keletkezett.
Minőségi kifogás miatt a vevő csak abban az esetben állhat el a vásárlástól, ha vevő és a munkaruhazat.hu ebben kölcsönösen megegyeztek, vagy ha a munkaruhazat.hu a jogos javítást, kicserélést elutasította, vagy nem tudja végrehajtani.

Vevő -választása szerint az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a munkaruhazat.hu számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a munkaruhazat.hu költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.
(Az Egyéni Védőfelszerelésekről szóló EU direktíva és a jogharmonizácó alapján ennek megfelelő magyar jogszabályok értelmében sérült, vagy hibás egyéni védőfelszerlés használata tilos. Ennek értelmében az árleszállítás ezen termékek esetében kérhető, de elutasításra kerül. A javítható termékek javításra kerülnek, a nem javítható termékeket cseréjük. Amennyiben a javítás, vagy a csere nem lehetséges, úgy visszatérítjük a termék árát.)

Szavatossággal kapcsolatos további információkért keresse a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjának tájékoztatóját a www.nfh.hu oldalon.

A kopó alkatrészek (pl. cippzár, gomb) elhasználódása, a ruhák mechanikai kiszakadása (pl. beakadás, mosási sérülés) vagy a cipők mechanikai sérülése (pl. orr lerúgása, idegen tárgy okozta kidörzsölődés) nem szavatossági probléma.

Szavatossággal kapcsolatos ügyintézés esetén kérjük hívja a 94/509-060 telefonszámot.

Kérjük, hogy visszaküldendő áruját az alábbi címre küldje:
S.I.S. Kft. Munkaruha Bolt
9700 Szombathely Szt. Márton u. 75.

A szavatossággal kapcsolatos cserére küldött árukat csak TISZTA (kimosott, megtisztított, stb) állapotban tudjuk átvenni!
Utánvétellel, portóval feladott csomagokat technikai okokból nem tudunk fogadni. Ezért kérjük, hogy csomagját ne így adja fel részünkre, vagy személyesen hozza el üzletünkbe.


Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Ajánlás emailben | Szerzői jogok | Adatvédelem | Copyright © 2007-2011. S.I.S. Kft. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu